Skip to main content

VCP Nieuwsbrief 24.03

14 februari 2024
VCP

VCP-Nieuwsbrief 24.0313 februari 2024

VHMF advies – “Een transparante overheid verdient een beschermde ambtenaar”

Image De Vereniging van Hogere ambtenaren bij het Ministerie van Financiën (VHMF), aangesloten bij de VCP, heeft een advies gevraagd over  het vraagstuk hoe de Minister kan voldoen aan zijn inlichtingenplicht aan de Tweede Kamer én aan zijn verplichtingen als goed werkgever.

Lees bericht op de website


13 februari 2024

Sociaal veilig samen werken: een reflectie

Image De afgelopen jaren zijn er vele verhalen in het nieuws gekomen over sociale onveilige werkomgevingen. De voorbeelden gaan over (seksueel) grensoverschrijdend gedrag, pesten, geweld binnen en buiten de organisaties en racisme. Elk voorbeeld leidt tot veel verontwaardiging van aan de ene kant dat het schandalig is dat dit gebeurd tot aan de andere kant dat er tegenwoordig niets meer kan.

Lees bericht op de website


13 februari 2024

Innovatie is nodig voor veiligheid in de luchtvaart

Image In 2023 reisden (volgens CBS) maar liefst 71,3 miljoen luchtvaartpassagiers, ondanks de sectorale uitdagingen. Niet voor niets maakte de gezamenlijke actieagenda luchtvaart een punt van toegankelijkheid voor iedereen vanuit de gedachte samen naar schoner, stiller en sterker. Het VCP ondersteunde het actieplan met daarin ook specifieke aandacht voor veiligheid, zowel in de lucht als aan de grond.

Lees bericht op de website


31 januari 2024

Arbeidsrisico’s: aandacht voor de toekomst

Image Arbeidsrisico’s vormen een cruciaal onderwerp voor werkgevers en werknemers, waarbij de gezondheid en veiligheid van werknemers zowel nu als in de toekomst van groot belang zijn. Het is de verantwoordelijkheid van werkgevers om te zorgen voor optimale arbeidsomstandigheden.

Lees bericht op de website


6 februari 2024

Scholingsbudgetten blijven onbenut

Image Recent onderzoek stelt dat scholingsgelden blijven liggen. Werkgevers slagen er onvoldoende in om medewerkers te faciliteren om beschikbare scholingsbudgetten te benutten. Met de huidige veranderingen op de arbeidsmarkt en in de maatschappij is het essentieel dat mensen de juiste skills hebben. Het is van belang dat werknemers toegang hebben tot middelen voor voortdurende ontwikkeling, waardoor ze meekomen op de arbeidsmarkt.

Lees bericht op de website


8 februari 2024

VCP verwelkomt André Ditewig als nieuw bestuurslid

Image Per 1 februari verwelkomt VCP een nieuw gezicht in het bestuur – André Ditewig. André neemt het stokje over van Wim Groeneweg, die sinds oktober 2022 een waardevolle bijdrage heeft geleverd aan het Algemeen Bestuur van de VCP.

Lees bericht op de website


12 februari 2024

Vacature: Secretariaatsmedewerker (24 uur)

Image Is het voor jou tijd voor een nieuwe uitdaging? Word jij onze nieuwe collega bij Vakcentrale voor Professionals (VCP) en daarmee secretariaatsmedewerker (m/v) in één van de vooruitstrevende werknemersorganisaties van Nederland? De VCP is op een missie.

Lees bericht op de website

This email was sent to bjkbennink@versatel.nl
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Vakcentrale voor Professionals · Bezuidenhoutseweg 60 · ‘s Gravenhage, 2594 AW · Netherlands